Zoals op de sociale media bekend is gemaakt, hebben wij twee weken geleden, op ons verzoek, kennis gemaakt met de nieuwe directrice en veiligheidscoördinator. Op diverse terreinen is, door ons als supporters, samenwerking aangeboden.
 
Daaropvolgend werden wij afgelopen zaterdag, uitgenodigd voor een overleg, over de busreizen naar uitwedstrijden. Wij werden verrast dat de AD, zich bij deze vergadering had omringd door een tribunaal: mensen van MVV en de gemeente. Het gesprek ging niet alleen over busreizen, maar over allerhande verregaande maatregelen, welke het haast onmogelijk maken voor MVV supporters om op een normale manier, zowel uit- als thuiswedstrijden te bezoeken. Een van deze maatregelen bestaat uit het volledig doorbelasten van de kosten rondom veiligheid, bij uitwedstrijden, aan de supporters. Dit kwam erop neer dat MVV 10,50 per kaartje, wil gaan doorbelasten aan de supporters. Wij hebben direct aangegeven dat we het daar pertinent mee oneens zijn. Naast dat het daarmee praktisch onbetaalbaar wordt om uitwedstrijden te bezoeken, is dit een situatie waar MVV zelf debet aan is. MVV heeft de afgelopen jaren namelijk stelselmatig stewards weggejaagd, waardoor ze nu een beveiligingsbedrijf moeten inhuren.
 
Al met al komt het erop neer dat MVV zelf een probleem veroorzaakt, geen enkele regie heeft op een beveiligingsbedrijf welke wordt ingehuurd en vervolgens alle problemen over de schutting probeert te dumpen bij supporters, welke, vrijwillig, veel tijd en moeite steken in het faciliteren van de busreizen.
 
Om het nog eens erger te maken, vernemen wij zonder enkele communicatie vooraf, dat MVV zelf direct tickets voor uitwedstrijden gaat verkopen. Diegene die dan een kaartje kopen, moeten zelf dan maar uitzoeken via welke busreizen organiserende organisatie, ze reizen. MVV realiseert zich blijkbaar niet dat alle plaatsen al lang verkocht zijn en dat er nu supporters tickets kopen, welke helemaal geen plek in een bus hebben. Dit maakt weer eens duidelijk dat MVV 0,0 regie heeft. Nog erger is, dat MVV, ondanks ons aandringen, blijkbaar niet wilt samenwerken en graag alle supporters het stadion en uitvak wilt uitjagen. En als je al je eigen ticketing systeem gebruikt, zorg dan dat het i.i.g. werkt! Ons bereiken al tientallen klachten van niet gekoppelde accounts/relatienummers, verwijderde accounts en andere problemen. Eerst denken , dan doen!
 
Het wordt eens tijd dat ze zich bij MVV eens gaan realiseren, hoe blij ze mogen zijn met een vol uitvak en stadion. Daarnaast moeten ze zich ook maar eens gaan beseffen dat het nog onaantrekkelijker maken van de buscombi, niet gaat leiden tot meer veiligheid, maar er juist voor gaat zorgen dat mensen weer op vrij vervoer naar uitwedstrijden gaan. Het fanatieke publiek is de belangrijkste bijverkoop van deze club. Een substantieel aantal van onze bezoekers komt voor de sfeer. Buiten dat, hoorden we Ronny van Geneugden in de nieuwe podcast zeggen, dat spelers o.a. kiezen voor de fantastische sfeer. Dit staat op losse schroeven MVV. Besef dit goed!
 
Al met al, staan de nieuwe AD en VC, nog voor dat het seizoen begonnen is, op -1! De Angelside en SV-1902 zullen deze wedstrijd niet de bussen regelen. Als jullie het zo goed weten en ons met de rompslomp willen laten zitten, dan dagen we jullie uit het zelf te regelen. Wel de lusten , niet de lasten! We zullen wel zien hoeveel supporters deze wedstrijd op eigen vervoer bezoeken! Wij zijn creatief.
 
­