Supportersvereniging 1902 heeft zich de volgende missie gesteld: 

‘De grenzen opzoeken bij het opkomen voor alle MVV-supporters. Activiteiten opzetten ten behoeve van de onderlinge verbondenheid, zo breed als mogelijk’.


Onze supportersvereniging staat voor het opkomen en opzetten van activiteiten voor alle MVV-supporters, ongeacht of deze lid zijn van onze vereniging. Het opkomen voor de MVV-supporters doen wij onafhankelijk en consequent. Onze vereniging streeft ernaar dat MVV ons accepteert als officiële gesprekspartner.

Binnen onze vereniging zijn wij in alle geledingen transparant, maar ook naar buiten toe zoals naar de niet-aangesloten MVV-supporters, naar MVV en naar de overige partijen in het netwerk. Onze vereniging is trots op MVV en onderschrijft haar kernwaarden (zie: MVV Maastricht, Idee van Maastrichtenaren voor een levensvatbare Maastrichtse Voetbalvereniging) en zal er alles aan doen wat in de macht van onze vereniging ligt om die kernwaarden fanatiek te bewaken. Onze vereniging steunt MVV als een traditionele club, waarbij wij staan voor het waarborgen van de tradities.

Met onze activiteiten willen we zo veel mogelijk verschillende supportersgroepen samenbrengen, ook indien deze niet zijn aangesloten bij onze vereniging. Onze vereniging zal blijven verlangen dat MVV zo transparant mogelijk is. Ten behoeve van supporter-gerelateerde zaken dient er sprake te zijn van een structurele informatiestroom. De inzet van onze vereniging is erop gericht dat wij in ieder geval betrokken zijn bij supporters gerelateerde zaken bij MVV en de club daarbij continue ondersteunen.

De sfeer in de stadions bereiken wij op een Zuid-Europese gepassioneerde en fanatieke wijze, waarbij wij samen met MVV de grenzen opzoeken.

De visie van SV-1902 kijkt naar de toekomst van de vereniging. De vereniging haar streven is:

‘EEN VERENIGING GEDRAGEN DOOR VERBONDENHEID VAN VERSCHILLENDE (FANATIEKE) SUPPORTERS/GROEPERINGEN’.


De supportersvereniging zal medegaan toezien op het naleven van de kernwaarden van de initiatiefgroep vanuit MVV-zijde. Wij willen, met name op het gebied van supportersbeleid, een directe en positieve gesprekspartner van de directie en het bestuur van MVV zijn. Een van de speerpunten is het streven naar een betere relatie tussen club en supporters.

Daarnaast willen wij ons bezig houden met het opzetten van verschillende activiteiten t.b.v. een betere onderlinge verbondenheid en een betere sfeer rondom de wedstrijden van MVV en hier zelf invulling aan geven.

Wij behartigen de belangen van de supporters in de breedste zin van het woord. Belangrijke punten hierin:
• Een supportersvriendelijke benadering door alle partijen.
• Normalisatie wat betreft de regelgeving voor het bezoeken van thuis- en uitwedstrijden van MVV voor MVV-supporters, alsook voor de bezoekende supporters.

De supportersvereniging wil een belangrijke bijdrage leveren aan het supportersbeleid van MVV. Daarom wilde supportersvereniging een adviserende rol hebben om mensen voor te dragen voor de functies van: SLO, CSM, bestuurslid supporterszaken MVV en fractie supporters van de Ledenraad. Voor de benoeming van de functie van SLO, wil de Supportersvereniging een bindend advies geven.

­