Agenda Algemeen Bestuur: 13 juli 2022
Tijd: 20:00 uur
Waar: De Sjieper


1. Opening en vaststellen agenda
- Secretaris maakt een nieuwe vergaderplanning voor dit verenigingsjaar.
- Personen die (vrijwel) nooit een vergadering hebben bijgewoond gaan uit de AB-app.

2. Mededelingen vanuit het DB
- Het DB is uitgenodigd om 12 augustus 17:30 met de investeerder kennis te maken. Er zijn op deze datum een aantal DB leden op vakantie. Enkele AB-leden kunnen aansluiten. E.e.a even afstemmen met de voorzitter. Dit overleg gaan wij voorbereiden en vragen vooraf op papier zetten. Bijvoorbeeld: wat gebeurt er met de aandelen na het verlopen van de termijn?

- Op 3 augustus heeft het DB een overleg met de algemeen directeur (zogenoemd MVV-overleg) over o.a.: Vak-F, optreden van veiligheid, het organiseren van een Supporterskaffee, nieuwe SLO, functie omschrijving SLO etc.

- Er is een sollicitatie ontvangen voor de SLO functie. Er wordt een afspraak ingepland om kennis te maken. Er is nog geen duidelijkheid of de gemeente voor 50% van de salariskosten zal opkomen. Op 2 augustus wordt er ook gesproken met een andere kandidaat. Idealiter hebben we straks meerdere SLO’s.

- De functie omschrijving van de SLO en de relatie tot de supporters adviseur is niet zoals door SV-1902 beoogd. Met name het niet direct communiceren met de directie is voor ons een doorn in het oog. Voorzitter vraagt na hoe dit landelijk gezien wordt.

- Shirt sponsoring van de SV-1902 aan jeugdteam O11 is definitief. Er wordt nog gesproken over de mogelijkheid om deze shirts met SV-1902 logo te verkopen.

- De nieuwe shirts (uit en thuis), de SV heeft zoals altijd deelgenomen in shirt commissie. Het logo van Voetbalshop midden op de shirts is contractueel afgedwongen. MVV heeft geen contract met Nike enkel met voetbalshop. Er was een eerder ontwerp voor het uitshirt (goud met zwart), dit leek te veel op het shirt van onze oosterburen. Er was verder weinig mogelijk m.b.t. kleuren etc. Voor het thuisshirt waren witte sokken niet mogelijk. De skyline daarvoor is wel custom made en de gebouwen die erop staan zijn aangeleverd door de SV-1902.

- Er gaan 2 kleine banners gemaakt worden: voor bij wedstrijden én voor de merchandise stand.

- De status van het supportershome komt op de agenda voor het MVV-overleg.

- De veiligheidsadviseur van de gemeente heeft aangegeven dat ze open staan voor projectvoorstellen t.b.v. supporters (agenda MVV-overleg).

- Er komen 3 vacatures in de fractie supporters van de Ledenraad op korte termijn. Wij beraden ons over kandidaten.

3. Classificatie Thuiswedstrijden MVV
De supportersadviseur heeft mede op verzoek van de gemeente, een document gedeeld met de classificatie van de thuiswedstrijden van MVV. Men vraagt om feedback vanuit de SV-1902. De onderstaande lijst met onze adviezen voor classificatie wordt gemaild.

MVV-NAC → A Maandag avond, waarschijnlijk weinig uitsupporters.
MVV-ADO → B
MVV-RJC → B
MVV-Jong Ajax → A
MVV-Willem 2 → A/B Er is bij deze wedstrijd nog nooit wat gebeurd in het verleden, wel fanatieke uitsupporters.
MVV-Jong PVV → A
MVV-Den Bosch → A
MVV-Helmond Sport → A Bij de thuiswedstrijden is er nooit iets aan de hand.
MVV-Almere → A
MVV- De Graafschap → A
MVV -Heracles → A
MVV- Oss → A Bij de thuiswedstrijden is er nooit iets aan de hand.
MVV-Zwolle → A
MVV-Venlo → A Bij de thuiswedstrijden is er nooit iets aan de hand.
MVV-Jong Utrecht → A
MVV-Eindhoven → A
MVV-Dordrecht → A
MVV-Jong AZ → A
MVV-Telstar → A

4. Focus punten
• A-S toernooi
Beoogde datum is zaterdag 17 september. Deze datum moet nog definitief worden bevestigd door MVV. Datum laten bevestigen tijdens MVV-overleg.

• Nieuwe merchandise
Nieuwe Polo en nieuwe Sjaal in de maak. Bedoeling om voor het begin van het seizoen deze binnen te hebben. Van de huidige rode shirts worden grote maten nabesteld.

• Merchandise verkoop bij oefenwedstrijden
Tijdens de oefenwedstrijden wordt geen merchandise verkocht. Doel is i.i.g. om bij de competitiewedstrijden altijd merchandise te verkopen.

• Verbouwing Keet
Voorzitter regelt dit.

• Supporterskaffee
Dit ligt momenteel bij MVV, komt men op terug.

• Werkgroep ledenwerving
Er is een nieuwe werkgroep opgericht t.b.v. ledenwerving. Zij hebben het mogelijk gemaakt om in te schrijven d.m.v. formulieren. Deze fysieke ledenwerving heeft tijdens oefenwedstrijden geresulteerd in 37 nieuwe leden. Er volgen nieuwe campagnes via de sociale media.

• Feest Angelside 3 september
Op 3 september organiseert de Angelside een feest bij De Hiemel. Er is aan de SV-1902 aangeboden hier vanuit een standje merchandise te verkopen.

• Ladies Event
Dit is een prima plan. Qua volgorde willen wij eerst t een event voor alle leden houden en daarna het ladies event.

5. Rondvraag
- Er komt een oproep op de sociale media om vakantie foto’s met SV shirtjes enzovoort te delen. Een nieuwe polo wordt verloot onder de inzendingen.
- Idee om een laagdrempelige ledenborrel te organiseren voor een thuiswedstrijd ergens eind september/ begin oktober. De eerste twee bonnen zijn vanuit de SV-1902.

­