Vergadering: Algemeen Bestuur en SLO 

Agenda: 8 juni 2020 

Afwezig: Voorzitter party’s en toernooien & voorzitter busreizen.

 1. Opening & mededelingen 

Groot nieuws, onze oprichting is geformaliseerd: statuten zijn vastgesteld en ingeschreven bij de KvK. 

Terugkoppeling gesprek met Technisch directeur 

Onze mening duidelijk laten horen, bijvoorbeeld vertrouwen uitgesproken in het bestuur. Verder niet zo veel nieuws gehoord. Hij nam zelf verantwoordelijkheid voor het afgelopen seizoen en haalde daarmee de angel uit het gesprek. 

Terugkoppeling gesprek met Ledenraad 

Gesproken met de nieuwe voorzitter Ledenraad en de voorzitter van fractie supporters van de Ledenraad. De voorzitter licht momenteel de Ledenraad door. Hij vond het vreemd dat het lidmaatschap van Ledenraad een lange termijn doel is van onze vereniging. Hij heeft gevraagd of dit eerder kan. Afspraak is dat er maandelijks contact zal zijn tussen de voorzitters. 

Nieuwe AD en organisatie bij MVV 

Op korte termijn zal er een gesprek zijn tussen het DB en de nieuwe AD, bestuurslid supporterszaken en de SLO. Ook de Angelside gaat in gesprek met de nieuwe AD. Afspraak is dat AS en SV-1902 altijd gesprekken inplannen via Dennis; hij bewaakt de overlap. 

Enige discussie over de relatie SV-1902 en de Angelside. Wat voorbij kwam: 

 • Gaan wij bijvoorbeeld altijd samen naar de dergelijke gesprekken. 
 • Wie vertegenwoordigt AS. 
 • Het moet wel voor MVV duidelijk zijn dat wij 2 verschillende partijen zijn. Er wordt een vervolg gesprek ingepland tussen het DB en een vertegenwoordiging van AS om dit verder af te stemmen. 

Gesprek met de gemeente. 

In het laatste vierhoek overleg werd zeer positief over MVV gesproken. Gemeente heeft de SV-1902 uitgenodigd voor gesprekken o.a. met de burgemeester. Wij gaan graag op die uitnodiging in. De KNVB heeft een zeven stappenplan voor het opstarten van de competitie. Hiervoor is in Maastricht de vierhoek tijdelijk officieel uitgebreid met GGD en de SLO. Het betreft niet alleen de wedstrijd in het stadion maar ook de vrees voor samenscholing in de steden. SV-1902 mag mee nadenken en input geven m.b.t. de regels. 

 1. Outcoming over onze oprichting 

Werkgroep communicatie 

Voor de start van de ledenwerving en ons outcoming persbericht moet de website klaar zijn, inclusief de aanmeldfunctie en betaalcomponent. Streven voor de outcoming is 1 juli. In het kader van de AVG mogen maar twee mensen bij de data, de website beheerder en de penningmeester. Er wordt nog een extra beveiligingscomponent aangeschaft. We benaderen bekende kaffees voor het plaatsen van een banners op de. De secretaris maakt een tekst voor de Privacyverklaring. Er komt een disclaimer voor eventuele fouten op de website. Cookie wet is niet van toepassing. Op verzoek van een lid kan men de statuten in zien. Wij plaatsten al ons nieuws op de website en via FB wordt doorgelinkt naar de website. De structuur van de website wordt gecheckt met het DB. 

Werkgroep merchandise 

Gedacht wordt aan o.a. stickers om geld te generen. Daarnaast wordt gedacht aan een welkomst pin voor de eerste 200 leden. Komende week is de lay-out gereed van ons oprichtingsplan. Dit komt op de website. 

 1. Werkgroepen stadionbeleving en stadion 

Update Vak D 

M.b.t Vak-D is het meeste geregeld enkel de reling aan de voorkant van het vak moet nog geregeld worden. De SLO neemt ons mee in het regelen van de reling en sluit dit kort met de voorzitter van de werkgroep. Op Vak C zijn er een aantal klachten van mensen die bang zijn dat ze moeten staan i.v.m. drukte. Wij zullen MVV helpen in de communicatie naar de supporters op vak C en E. 

 1. Werkgroep opkomen voor supporters 

Update ticketing 

Chapeau voor kantoor, onze voorstellen zijn vergaand overgenomen. Het systeem t.b.v. online ticketing is hetzelfde voor alle clubs, de technische problemen worden vaak niet bij MVV veroorzaakt. 

Invulling voorzitterschap? 

Er is nog geen echte kartrekker in deze groep. De SLO zal dit voorlopig op zich nemen.

Er staan veel belangrijke punten op de agenda: het zeven stappen plan van de KNVB,
het rookbeleid in stadions en het uitreis reglement. Voor uitreizen sluit ook de Werkgroep busreizen aan. De SLO neemt het initiatief om deze groep bij elkaar te brengen.

 1. Geld genereren voor MVV 

Ideeën om geld te genereren, meenemen in overleg nieuwe AD

 • Oude wedstrijden van MVV streamen en verkopen voor ongeveer 2,50. (Rechten voor deze beelden). → Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. → voorleggen aan werkgroep party’s en toernooien. 
 • Drive-inn bioscoop waar wedstrijden van MVV te zien zijn. 
 • Loterij acties (€ 5,00 en SK’s verloten). → voorleggen aan party’s en toernooien. 
­